Atlasmassage

Atlasmassage

Het is einde werkdag. Je hebt de hele dag in je bureaustoel gezeten. Met gekromde rug heb je een groot deel van de dag je beeldscherm aangekeken. Dat merk je, want je nek doet zeer en je kan je hoofd ook niet meer zo ver naar links en rechts bewegen. Intussen voel je ook een spanning in je hoofd. Net niet genoeg om pijnstilling voor in te nemen.

De kans is groot dat je Atlas gewricht een blokkade heeft. Dat zijn de wervels net onder je hoofd. Hier draait het letterlijk om. Wanneer je Atlas in het nauw zit, wordt de spanning in je nekspieren verhoogd. Wanneer dit af en toe is zal het weinig kwaad doen, maar bij langdurige klachten kan dit leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en men weet vaak niet waar het vandaan komt. Veelvuldige klachten die ik verneem van klanten  zijn steeds maar terugkerende migraine-aanvallen en hoofdpijn. De Atlasmassage is ook ideaal om de lichaamshouding te verbeteren.

Wat is een Atlasmassage?

De Atlasmassage is ontstaan uit een nieuw ontwikkelde nek-schouder massagetechniek. Deze helpt met pijnklachten en helpt de beperking in het ‘naar links en rechts kijken’ verbeteren. De Atlasmassage is een korte behandeling van 10 tot 15 minuten en verminderd je klachten op een zachte en veilige manier. Deze techniek voorkomt tevens vervelende napijn of een beurs gevoel. Vooral mensen met hoofdpijn en diverse arm- en schouderklachten ondervinden vaak snelle verbetering dankzij deze nieuwe massagetechniek. De Atlas wordt in de behandeling in één keer gecorrigeerd, mede door de behandeling van de korte nekspieren. De Atlas krijgt weer de ruimte om naar zijn oorspronkelijke plek terug te gaan.

De Atlasmassage valt onder de alternatieve geneeswijze en dus niet onder de reguliere geneeskunde. Het is geen therapie en het is evenmin wetenschappelijk bewezen. Toch werkt het al bij de eerste behandeling en bij de meeste klanten met een blijvend resultaat.

Atlasmassage bij Massagepraktijk Ontspanning
Erna Vlot

Tijdens het intake-gesprekje voelde ik me meteen op mijn gemak. Ze wist meteen waar de stramme spieren zaten. De massage was stevig, maar super ontspannend. Voor herhaling vatbaar!

Frank Boukens

Alles vakkundig weggemasseerd, mooiste meteen na afloop voelen dat ik weer ruimte had om te ademen, diep ademen. Heerlijk!

Amanda Bouter

Heerlijk om een massage te krijgen van deze dame. Ze weet wat ze doet en het is heerlijk ontspannen als ze er is.

Joyce Koster

De duo massages zijn heerlijk, een echte aanrader voor iedereen! Je kruipt lekker rozig en ontspannen de bank op.

Bas de Vries

Eerst de pijn daarna de ontspanning 🙂 ben erg blij met de keuze om met massagepraktijk Ontspanning in zee te gaan.

Tanja de Vrind

We hebben al een paar keer mogen genieten van de heerlijke massages. Nicolien is een fijne, kundige masseuse die we iedereen van harte kunnen aanbevelen!

Dorine Stokkel

Prettige handen die weten wat ze doen, beslist een aanrader !

Rogier Oskam

Niks prettiger dan thuis gemasseerd te worden. Een warme prettige professionele masseuse waar je veilig bij voelt en dus zeker kan aanbevelen.

Rachelle Smits

Enorm genoten! Helemaal ontspannen!

Joke Beukeboom-den Hartog

Een heerlijke massage gehad. Voor herhaling vatbaar.

Wilrieke Wildeman

Fijne massage gehad samen met mijn dochter. Zeker een aanrader!

Patty Swart

Heerlijke massage gehad, lekker ontspannend en de knopen zijn verdwenen.

Sylvia Klepke

Een fijne massage gehad. Stevige hand en voelt goed aan waar de klachten zitten.

Laura Broer

Een pijn reducerende massage gekregen van Nicolien vanwege mijn Fibromyalgie. Nicolien weet waar zij het over heeft, gaf goede informatie en de massage was heerlijk.

Gregory Bosman

Echt heerlijk genoten van een ontspannende massage, echt een super professionele dame. Dit is echt een aanrader.

Iris van Dorssen

De Lomi Lomi massage vond ik vooral erg prettig, heerlijk ontspannend en mooi ritmisch van aard. Deze kan ik zeker aanraden.

Iris van Dorssen

De klassieke ontspanningsmassage is wat steviger en werkt meer op de spieren om knopen weg te masseren.

Maarjanne van Kampen

In een woord super!

Wat wordt behandeld in een Atlasmassage

De Atlasmassage kan je als toevoeging op een reguliere massage boeken en als zelfstandige behandeling. Het is een zachte methode om de doorbloeding en het zelf-genezend vermogen te stimuleren. In de meeste gevallen heeft het direct een positief effect aan gewricht en wervelkolom gerelateerde klachten. Tijdens de correctie zit je rechtop. Dit kan op de rand van de massagetafel of op een (ergonomische massage)stoel. De Atlas wordt gecorrigeerd door bewegingen van je nek en armen, waarbij druk wordt uitgeoefend op je bovenste nekwervels. Hierdoor wordt de ruimte tussen de gewrichten hersteld. Dit kan gevoelig zijn, maar gelukkig is dat maar even. Na afloop van de Atlasmassage merk je dat het hoofd gemakkelijker naar links en naar rechts kan draaien en de nekspieren weer ontspannen zijn.

Het mooiste van de Atlasmassage is dat er niet gekraakt wordt. Ideaal voor mensen die niet gekraakt mogen. Deze methode een uitstekend alternatief voor de chiropractor. De behandeling is daarom absoluut zonder risico.

De werkwijze

De Atlasmassage is een korte behandeling. De losse behandeling kan je alleen bij Massagepraktijk Ontspanning ‘in huiselijke sfeer’ boeken. Als extra behandeling bij een massage kan je deze ook bij jou aan huis boeken. Dan komt Nicolien naar jou toe op de geboekte tijd en plaats. Je ziet haar aankomen in de duidelijk herkenbare auto van Massagepraktijk Ontspanning. Eenmaal aangebeld heeft ze een grote tas mee en natuurlijk een massagetafel. Hiervoor heeft ze in de (huis)kamer wat ruimte nodig. Minimaal 1,50 x 3,00 meter.

In de tijd dat zij alles klaarzet, heb jij rustig de gelegenheid om je uit te kleden. Niet helemaal, tot het ondergoed is precies goed. Hou hierbij wel rekening dat er altijd wat olie op je kleding zou kunnen komen. Dat zou zonde zijn van je dure lingerie.

Wat heeft ze allemaal meegenomen?

  • Een professionele (houten) massagetafel met comfortabele bekleding.
  • Verschillende op kokosolie gebaseerde oliën. Sommige met therapeutische etherische oliën zoals Tea Tree, Eucalyptus of Lavendel.
  • Thaise kruidenbalsem.
  • Een aantal handdoeken.
  • Hygiënische doeken voor de hoofdsteun.
Gevoeligheid 70%
0%
Werkzaam bij nekklachten 98%
0%
Werkzaam bij spanningshoofdpijn 85%
0%
Werkzaam bij rugklachten 50%
0%
Verbetering van flexibiliteit 75%
0%

Nicolien kan de Atlasmassage zowel zittend op de massagetafel als op een (ergonomische) stoel uitvoeren. Je bent ontkleed tot aan je ondergoed. Tijdens de correctie wordt gebruikt gemaakt van een Thaise kruidenbalsem, waardoor de spieren sneller warm worden en de behandeling soepeler gegeven kan worden. Met de massage die erop volgt wordt gebruik gemaakt van een beperkte hoeveelheid massage-olie en mogelijk weer de Thaise kruidenbalsem.

De Atlasmassage zelf duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Je kan hem ook kiezen in combinatie met een Ontspanningsmassage van 30 minuten. Naast de Atlas-correctie ontvang je dan een ontspannende rugmassage. Zodra we klaar zijn kom je voorzichtig van de tafel af. Je kan nog wat rozig zijn. Door de ontspanning is het handig om niet te snel op te staan. Dan wordt je draaierig.

Doorverwijzing

De Atlasmassage bestaat uit een volkomen veilige reeks van behandelingen. Bij de geringste twijfel met betrekking tot de klachten word je altijd eerst doorverwezen naar een reguliere arts, therapeut of medisch specialist.

Advies na een Atlasmassage

Direct na de massages is het verstandig om een groot glas water te drinken. Je lichaam moet alle losgekomen antistoffen afvoeren en heeft hiervoor vocht nodig. Neem ook even een half uurtje rust. Ga dus niet direct fysiek of mentaal aan de slag. Neem even je tijd om bij te komen.
Na het half uurtje of later op de dag kan je ook een wandeling maken van 15 tot 30 minuten. Niet te kort en niet te lang. Net voldoende om alle spieren even in beweging te brengen. Dat helpt bij het verwerken van alle vrijgekomen stoffen en hormonen in je lichaam. Bovendien is het ook verhelderd voor je hoofd.

Afhankelijk van je klachten kan je na een week al een nieuwe massage krijgen. De meeste klanten kiezen voor een maandelijkse massage, puur voor het onderhoud. Heb je na 1 tot 2 weken weer klachten? Twijfel niet en maak een nieuwe afspraak via de online boekingsagenda of persoonlijk via de telefoon. Bij acute klachten is een wekelijkse herhaling aan te bevelen. Je kan ook kiezen voor het 10 weken behandelplan voor een blijvend resultaat.

Wil jij van je fysieke klachten af?

Je ontvangt altijd een persoonlijke intake en behandelplan.

Let op! De eerste behandeling is altijd een Atlas Lumbaalmassage incl. intake á 39,-. 
Alle Atlas methode behandelingen worden verzorgd door Nicolien Ietswaard

Disclaimer:

De Atlasmassage is een zachte methode om de doorbloeding en het zelf-genezend vermogen te stimuleren. In de meeste gevallen heeft het direct een positief effect ten opzichte van veel, aan de wervelkolom gerelateerde klachten. Het is derhalve geen therapie of geneeswijze en valt dus buiten de reguliere- of alternatieve zorg. Ondanks dat de meeste cliënten van mij aangeven dat ze een ongekend positief resultaat hebben ervaren bij deze methode, is dit per persoon verschillend. Ik kan daarom geen garanties geven en wil en kan geen medische claims doen met betrekking tot de Atlas Lumbaal correctie.

Bij medische klachten dient u evenwel eerst met uw behandelend arts of specialist te overleggen alvorens een behandeling te ondergaan.