Atlas methode

Wat is de Atlasmethode?

Regelmatig ontvangen wij klanten die pijnklachten hebben in hun nek, schouder of rug. Hierbij blijkt dat ze met regelmaat al diverse trajecten gevolgd hebben bij de fysiotherapeut, manueel therapeut en/ of chiropractor. Soms met resultaat, maar helaas ook zonder het gewenste resultaat. Je hoeft hier niet mee door te lopen. En zeker niet ‘mee te leren leven’! Met onze methode kunnen we mogelijk jou wél kunnen helpen.

De door ons gebruikte Atlasmassage-techniek valt niet onder de reguliere geneeskunde. Het is geen therapie en het is evenmin wetenschappelijk bewezen. Echter werkt het vaak al na de eerste keer met veelal blijvend resultaat! Het is een zachte methode om de doorbloeding en het zelf-genezend vermogen te stimuleren. In de meeste gevallen heeft het direct een positief effect ten opzichte van veel, aan de wervelkolom gerelateerde klachten. Om erachter te komen of deze methode daadwerkelijk zin heeft, ervaar je bij de eerste behandeling. Hierna zijn een aantal vervolg behandeling noodzakelijk voor een blijvend resultaat.

Oorzaak en gevolg

De nek-, schouder- en rugklachten kunnen worden veroorzaakt door scheefstand van de gewrichten. Doordat de dijbeenkop niet goed in de heupkom terug komt of het enkel- of kniegewricht niet goed meer op elkaar aansluit, ontstaat een verschil in beenlengte en wordt het bekken eenzijdig omhoog geduwd. Het SI-gewricht gaat daardoor ook vastzitten. Uitstraling in het been, knieklachten of kuitkrampen zijn hier vaak het gevolg van. Vervolgens komen de onderste rugwervels onder druk te staan en gaan pijnklachten geven. Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken.

De Atlasmethode brengt het lichaam terug in balans, stimuleert zowel de doorbloeding als het zelf genezend vermogen van het lichaam. Het kan daarmee dé oplossing zijn voor de meeste problemen.

nek- en rugklachten behandelingen
Erna Vlot

Tijdens het intake-gesprekje voelde ik me meteen op mijn gemak. Ze wist meteen waar de stramme spieren zaten. De massage was stevig, maar super ontspannend. Voor herhaling vatbaar!

Frank Boukens

Alles vakkundig weggemasseerd, mooiste meteen na afloop voelen dat ik weer ruimte had om te ademen, diep ademen. Heerlijk!

Amanda Bouter

Heerlijk om een massage te krijgen van deze dame. Ze weet wat ze doet en het is heerlijk ontspannen als ze er is.

Joyce Koster

De duo massages zijn heerlijk, een echte aanrader voor iedereen! Je kruipt lekker rozig en ontspannen de bank op.

Bas de Vries

Eerst de pijn daarna de ontspanning 🙂 ben erg blij met de keuze om met massagepraktijk Ontspanning in zee te gaan.

Tanja de Vrind

We hebben al een paar keer mogen genieten van de heerlijke massages. Nicolien is een fijne, kundige masseuse die we iedereen van harte kunnen aanbevelen!

Dorine Stokkel

Prettige handen die weten wat ze doen, beslist een aanrader !

Rogier Oskam

Niks prettiger dan thuis gemasseerd te worden. Een warme prettige professionele masseuse waar je veilig bij voelt en dus zeker kan aanbevelen.

Rachelle Smits

Enorm genoten! Helemaal ontspannen!

Joke Beukeboom-den Hartog

Een heerlijke massage gehad. Voor herhaling vatbaar.

Wilrieke Wildeman

Fijne massage gehad samen met mijn dochter. Zeker een aanrader!

Patty Swart

Heerlijke massage gehad, lekker ontspannend en de knopen zijn verdwenen.

Sylvia Klepke

Een fijne massage gehad. Stevige hand en voelt goed aan waar de klachten zitten.

Laura Broer

Een pijn reducerende massage gekregen van Nicolien vanwege mijn Fibromyalgie. Nicolien weet waar zij het over heeft, gaf goede informatie en de massage was heerlijk.

Gregory Bosman

Echt heerlijk genoten van een ontspannende massage, echt een super professionele dame. Dit is echt een aanrader.

Iris van Dorssen

De Lomi Lomi massage vond ik vooral erg prettig, heerlijk ontspannend en mooi ritmisch van aard. Deze kan ik zeker aanraden.

Iris van Dorssen

De klassieke ontspanningsmassage is wat steviger en werkt meer op de spieren om knopen weg te masseren.

Maarjanne van Kampen

In een woord super!

Welke behandeling kies jij?

Atlasmassage bij Massagepraktijk Ontspanning

Atlasmassage

Atlas- en Lumbaalmassage

Atlas- en Lumbaalmassage

nek- en rugklachten behandelingen

10 weken behandelplan

Ook bij acute klachten kan een losse behandeling uitkomst bieden.

Waarom de Atlasmethode?

De Atlasmethode is een zachte methode om de doorbloeding en het zelf-genezend vermogen te stimuleren. In de meeste gevallen heeft het direct een positief effect aan gewricht en wervelkolom gerelateerde klachten.

Niet kraken

Voor cliënten die niet “gekraakt” mogen, of willen worden, is deze methode een uitstekend alternatief. Bij deze methode wordt absoluut niet gekraakt. Door beweging en zachte drukt wordt de ruimte tussen de gewrichten hersteld. Je lichaam komt op een natuurlijke en veilige manier weer volledig in balans. Het is daarom absoluut zonder risico.

Snel resultaat

Het behandeltraject wordt gestart met een intake behandeling. Deze bestaat uit een voorgesprek en een behandeling waarmee al snel duidelijk wordt of het werkt, want er moet namelijk direct verbetering optreden. Is dat inderdaad het geval, dan geven wij een passend behandeladvies.

Aangesloten bij Atlas Massage Groep

Disclaimer:

De Atlas- & Lumbaalmassage is een zachte methode om de doorbloeding en het zelf-genezend vermogen te stimuleren. In de meeste gevallen heeft het direct een positief effect ten opzichte van veel, aan de wervelkolom gerelateerde klachten. Het is derhalve geen therapie of geneeswijze en valt dus buiten de reguliere- of alternatieve zorg. Ondanks dat de meeste cliënten van mij aangeven dat ze een ongekend positief resultaat hebben ervaren bij deze methode, is dit per persoon verschillend. Ik kan daarom geen garanties geven en wil en kan geen medische claims doen met betrekking tot de Atlas Lumbaal correctie.

Bij medische klachten dient u evenwel eerst met uw behandelend arts of specialist te overleggen alvorens een behandeling te ondergaan.

Wil jij van je fysieke klachten af?

Je ontvangt altijd een persoonlijke intake en behandelplan.