Bamboe massage

Bamboe massage

Bamboe massage komt oorspronkelijk uit China, waar het al eeuwenlang wordt beoefend. De bamboe massage is een ontspannende en stimulerende massage, waarbij gebruik word gemaakt van bamboestokken van verschillende afmetingen qua lengte en dikte. Deze stokken zijn een verlengstuk van de handen van de masseur en zorgen voor een dieper effect zodat spierstijfheden en knopen sneller verminderen. De bamboe massage is uitermate geschikt bij stijve spieren of knopen in de spieren.

Deze massage helpt in het bijzonder tegen vermoeidheid en stress. Na de massage is uw lichaam in een betere conditie. Het lichaam wordt gestimuleerd om giftige stoffen af te voeren en verbeterd een slechte bloedsomloop.

Wat doet een Bamboe massage?

 • Stimuleert de bloedsomloop.
 • Werkt tegen vermoeidheid en werkt stress verlagend.
 • Kalmeert de spieren, verwijderd spanningsknopen in schouders en nek.
 • Het kan helpen tegen slapeloosheid.
 • Werkt bloeddruk verlagend.
 • Het stimuleert de uitscheiding van afvalstoffen in het lymfestelsel.
 • Het helpt bij overspannenheid en burn-out.
Bamboe massage
Bas de Vries

Eerst de pijn daarna de ontspanning 🙂 ben erg blij met de keuze om met massagepraktijk Ontspanning in zee te gaan.

Sylvia Klepke

Een fijne massage gehad. Stevige hand en voelt goed aan waar de klachten zitten.

Maarjanne van Kampen

In een woord super!

Wat wordt behandeld in een Bamboe massage

Een bamboe massage is een stevige massage, die u het best kunt vergelijken met een klassieke volledige lichaamsmassage. Tijdens de massage wordt de diepere weefsellagen van het lichaam behandeld. Hierbij kan de massage gevoelig zijn wanneer spieren losgemaakt worden. Bij een bamboe massage  wordt metname de schouders en bovenrug gemasseerd. Afhankelijk van de klachten en benodigde duur om deze te verhelpen zullen andere delen van het lichaam zullen worden meegenomen. Bamboe massage bestaat uit een combinatie van verschillende technieken zoals rollen, drukken, strijken en bekloppen. Met de gladde ronde bamboestokken kan de druk perfect over het lichaam worden verdeeld.

Direct een bamboe massage van 45 minuten voor 47,- boeken

Liever iedere maand een massage?

Sluit dan een voordelig abonnement af of neem een strippenkaart.

Laden...

De werkwijze

Bij een massage aan huis komt Nicolien naar jou toe op de geboekte tijd en plaats. Je ziet haar aankomen in de duidelijk herkenbare auto van Massagepraktijk Ontspanning. Eenmaal aangebeld heeft ze een grote tas mee en natuurlijk een massagetafel. Hiervoor heeft ze in de (huis)kamer wat ruimte nodig. Minimaal 1,50 x 2,50 meter.

In de tijd dat zij alles klaarzet, heb jij rustig de gelegenheid om je uit te kleden. Niet helemaal, tot het ondergoed is precies goed. Hou hierbij wel rekening dat er altijd wat olie op je kleding zou kunnen komen. Dat zou zonde zijn van je dure lingerie.

Wat heeft ze allemaal meegenomen?

 • Een professionele (houten) massagetafel met comfortabele bekleding.
 • Verschillende op kokosolie gebaseerde oliën. Sommige met therapeutische etherische oliën zoals Tea Tree, Eucalyptus of Lavendel.
 • Bamboestokken van verschillende formaten en diktes.
 • Een aantal handdoeken.
 • Hygiënische doeken voor de hoofdsteun.
Ontspanningsniveau 60%
0%
Gevoeligheid 75%
0%
Werkzaam bij stress 80%
0%
Werkzaam bij vermoeidheid 75%
0%
Reiniging van afvalstoffen 80%
0%

Tijdens de massage lig je op je buik op de massagetafel. Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van bamboestokken en een beperkte hoeveelheid massage-olie. De massage wordt als stevig ervaren. De bamboestokken nemen de kracht van de palmen en ellebogen over. Nicolien kan hierdoor beter de kracht verdelen en de vastzittende spier weer los maken. Voordat de bamboestokken erbij worden genomen voelt ze altijd eerst aan waar je spanning zit. Het is goed mogelijk dat naast de bamboe massage ook andere massagetechnieken worden gebruikt.

Na 45 tot 50 minuten is de massage klaar en kom je voorzichtig van de tafel af. Je kan nog wat rozig zijn. Door de stevige massage is het handig om niet te snel op te staan. Dan wordt je draaierig.

Advies na een bamboe massage

Direct na de massages is het verstandig om een groot glas water te drinken. Je lichaam moet alle losgekomen antistoffen afvoeren en heeft hiervoor vocht nodig. Neem ook even een half uurtje rust. Ga dus niet direct fysiek of mentaal aan de slag. Neem even je tijd om bij te komen.
Na het half uurtje of later op de dag kan je ook een wandeling maken van 15 tot 30 minuten. Niet te kort en niet te lang. Net voldoende om alle spieren even in beweging te brengen. Dat helpt bij het verwerken van alle vrijgekomen stoffen en hormonen in je lichaam. Bovendien is het ook verhelderd voor je hoofd.

Afhankelijk van je klachten kan je na een week al een nieuwe massage krijgen. De meeste klanten kiezen voor een maandelijkse massage, puur voor het onderhoud. Heb je na 1 tot 2 weken weer klachten? Twijfel niet en maak een nieuwe afspraak via de online boekingsagenda of persoonlijk via de telefoon.

Wil je kennismaken?

Ontvang de eerste massage van 45 minuten voor € 35,-
Dat is 25% korting op het normale tarief!