Honing bindweefselmassage

Honing bindweefselmassage

Volgende maand staat een gezellige afspraak in de agenda. Je gaat met vriendinnen naar de sauna. Even relaxen en vooral bijkletsen. Je ziet het al helemaal voor je én je hebt nu al zin erin.  Alleen stond je vanmorgen voor de spiegel en zag je die Cellulitis op je bovenbenen. Dat is niet fijn. Het liefst zou je deze oneffenheden willen verminderen voordat je in de sauna zit. Dan voel jij je nog zekerder. Met de Honing bindweefselmassage kan die Cellulitis in een aantal behandelingen verbeterd worden. Zonder die oneffenheden en met een soepele en stevige huid.

Met de honing bindweefselmassage wordt door de heilzame werking van pure honing het bindweefsel en de huid weer soepel maakt. Deze massage is bedoeld om het bindweefsel weer los te maken. Het helpt bij een slechte doorbloeding en je kan zelfs tot 3 cm omvang verliezen. De Cellulitis is verminderd en je lichaam heeft een betere doorbloeding, waardoor jij meer energie ervaart.

Wat wordt behandeld in een Honing bindweefselmassage

De Honing bindweefselmassage is een stevige massage en kan bij de eerste behandelingen ervaren worden als gevoelig of zelfs pijnlijk. Dit komt door de verklevingen van het bindweefsel. Tijdens de massage wordt intensief de bindweefsellaag gemasseerd. Deze bevind zich tussen de opperhuid en de spieren. Er wordt tot diep in de weefsellagen gemasseerd met stevige massagegrepen. Dit stimuleert de doorbloeding en bevorderd de zuurstofopname in het weefsel en de spieren. De voedingsstoffen in de pure honing voeden en reinigen je huid en activeert het zelfherstellend vermogen van binnenuit. Je rimpels en striae verminderen en kunnen zelf helemaal verdwijnen. Ook wordt de elasticiteit van de huid verbeterd. Uiteraard allemaal om de afvalstoffen in je lichaam op een goede manier af te voeren. Deze manier van masseren zorgt voor een natuurlijke peeling van de opperhuid. De huid wordt verzorgd, verzacht en verstevigd. Daarnaast werkt bindweefselmassage ook op veel psychische- en reflexpunten, en geeft de totale Honing bindweefselmassage een zeer ontspannen gevoel terug van binnenuit!

Honing bindweefselmassage
Erna Vlot

Tijdens het intake-gesprekje voelde ik me meteen op mijn gemak. Ze wist meteen waar de stramme spieren zaten. De massage was stevig, maar super ontspannend. Voor herhaling vatbaar!

Frank Boukens

Alles vakkundig weggemasseerd, mooiste meteen na afloop voelen dat ik weer ruimte had om te ademen, diep ademen. Heerlijk!

Amanda Bouter

Heerlijk om een massage te krijgen van deze dame. Ze weet wat ze doet en het is heerlijk ontspannen als ze er is.

Joyce Koster

De duo massages zijn heerlijk, een echte aanrader voor iedereen! Je kruipt lekker rozig en ontspannen de bank op.

Bas de Vries

Eerst de pijn daarna de ontspanning 🙂 ben erg blij met de keuze om met massagepraktijk Ontspanning in zee te gaan.

Tanja de Vrind

We hebben al een paar keer mogen genieten van de heerlijke massages. Nicolien is een fijne, kundige masseuse die we iedereen van harte kunnen aanbevelen!

Dorine Stokkel

Prettige handen die weten wat ze doen, beslist een aanrader !

Rogier Oskam

Niks prettiger dan thuis gemasseerd te worden. Een warme prettige professionele masseuse waar je veilig bij voelt en dus zeker kan aanbevelen.

Rachelle Smits

Enorm genoten! Helemaal ontspannen!

Joke Beukeboom-den Hartog

Een heerlijke massage gehad. Voor herhaling vatbaar.

Wilrieke Wildeman

Fijne massage gehad samen met mijn dochter. Zeker een aanrader!

Patty Swart

Heerlijke massage gehad, lekker ontspannend en de knopen zijn verdwenen.

Sylvia Klepke

Een fijne massage gehad. Stevige hand en voelt goed aan waar de klachten zitten.

Laura Broer

Een pijn reducerende massage gekregen van Nicolien vanwege mijn Fibromyalgie. Nicolien weet waar zij het over heeft, gaf goede informatie en de massage was heerlijk.

Gregory Bosman

Echt heerlijk genoten van een ontspannende massage, echt een super professionele dame. Dit is echt een aanrader.

Iris van Dorssen

De Lomi Lomi massage vond ik vooral erg prettig, heerlijk ontspannend en mooi ritmisch van aard. Deze kan ik zeker aanraden.

Iris van Dorssen

De klassieke ontspanningsmassage is wat steviger en werkt meer op de spieren om knopen weg te masseren.

Maarjanne van Kampen

In een woord super!

Cellulitis

Bij Cellulitis is het onderhuidse bindweefsel verstoord. Dit kan worden veroorzaakt door stress, erfelijke factoren, te weinig lichaamsbeweging, leeftijd of voeding. De Honing bindweefselmassage kan de Cellulitis verminderen waardoor het minder zichtbaar wordt. Een eenmalige behandeling kan al tot een positief resultaat leiden. Wil jij een beter resultaat? Dan adviseren wij de behandeling regelmatig te herhalen.

Alle voordelen op een rij

 • Intensieve peeling, stimuleert de huidvernieuwing
 • Anti-bacteriële en ontstekingsremmende werking
 • Voorkomt infecties en vermindert oedeem
 • Toxines en stofwisseling slakken worden losgemaakt en uitgeleid
 • Stimuleert de stofwisseling, weefselgroei en weefselregeneratie
 • Voedt de huid diep en heeft een anti-oxiderende werking
 • Houdt de huid jong, glad en soepel
 • Verfijnt en elimineert fijne lijntjes, houdt de huid jong en elastisch
 • Verhelderd de doffe huid, egaliseert en voorkomt huidverkleuringenEffectieve behandeling tegen onzuivere huid en acné

Een eenmalige behandeling is heerlijk om te krijgen. Wil je een echte doelgerichte huidverbetering en vermindering van de Cellulitis? Wij adviseren dan een aaneengesloten serie behandelingen. Je kan hiervoor een strippenkaart kiezen van 3, 5 of 10 behandelingen. De frequentie van de behandelingen passen we aan op jouw persoonlijke situatie.

De werkwijze

Bij een massage aan huis komt Nicolien naar jou toe op de geboekte tijd en plaats. Je ziet haar aankomen in de duidelijk herkenbare auto van Massagepraktijk Ontspanning. Eenmaal aangebeld heeft ze een grote tas mee en natuurlijk een massagetafel. Hiervoor heeft ze in de (huis)kamer wat ruimte nodig. Minimaal 1,50 x 2,50 meter.

In de tijd dat zij alles klaarzet, heb jij rustig de gelegenheid om je uit te kleden. Niet helemaal, tot het ondergoed is precies goed. Hou hierbij wel rekening dat er altijd wat olie op je kleding zou kunnen komen. Dat zou zonde zijn van je dure lingerie.

Wat heeft ze allemaal meegenomen?

 • Een professionele (houten) massagetafel met comfortabele bekleding.
 • Verschillende op kokosolie gebaseerde oliën. Sommige met therapeutische etherische oliën zoals Tea Tree, Eucalyptus of Lavendel.
 • Pure honing
 • Een aantal handdoeken.
 • Hygiënische doeken voor de hoofdsteun.
Ontspanningsniveau 50%
0%
Gevoeligheid 70%
0%
Werkzaam bij stress 30%
0%
Werkzaam bij vermoeidheid 40%
0%
Reiniging van afvalstoffen 85%
0%

Tijdens de massage lig je op je buik op de massagetafel en de massage wordt zachtjes opgebouwd met een beperkte hoeveelheid massage-olie. Nicolien voelt altijd eerst aan waar je spanning zit en zal daarom tijdens de massage met verschillende technieken werken. Je ervaart hierdoor het optimale ontspanningsgevoel.

Na 45 tot 50 minuten is de massage klaar en kom je voorzichtig van de tafel af. Je kan nog wat rozig zijn. Door de ontspanning is het handig om niet te snel op te staan. Dan wordt je draaierig.

Advies na een Honing bindweefselmassage

Direct na de massages is het verstandig om een groot glas water te drinken. Je lichaam moet alle losgekomen antistoffen afvoeren en heeft hiervoor vocht nodig. Neem ook even een half uurtje rust. Ga dus niet direct fysiek of mentaal aan de slag. Neem even je tijd om bij te komen.
Na het half uurtje of later op de dag kan je ook een wandeling maken van 15 tot 30 minuten. Niet te kort en niet te lang. Net voldoende om alle spieren even in beweging te brengen. Dat helpt bij het verwerken van alle vrijgekomen stoffen en hormonen in je lichaam. Bovendien is het ook verhelderd voor je hoofd.

Afhankelijk van je klachten kan je na een week al een nieuwe massage krijgen. De meeste klanten kiezen voor een maandelijkse massage, puur voor het onderhoud. Heb je na 1 tot 2 weken weer klachten? Twijfel niet en maak een nieuwe afspraak via de online boekingsagenda of persoonlijk via de telefoon.

Wil jij van je fysieke klachten af?

Boek dan vandaag nog een kennismakingsmassage
van 60,- voor slechts 52,-

Disclaimer:
De Honing bindweefselmassage is niet geschikt voor mensen met beharing. Door de plakkerige honing kan de beharing als zeer onprettig ervaren worden. Metname voor de mannen adviseren wij de lichaamsdelen een dag voor de behandeling te scheren. Dit geldt voor zowel de rug als de benen. Bij beharing kunnen wij de behandeling staken zonder vergoeding. Uiteraard ontvang je een alternatieve behandeling.

Andere contra indicaties voor de Honing bindweefselmassage zijn:

 • Hartklachten, alleen in overleg met de arts
 • Diabetes, alleen In overleg met de arts
 • Honingallergie of andere allergieën voor bijenproducten
 • Open wonden, huidinfecties of ontstekingen
 • Te hoge of te lage bloeddruk