Informatie over massages2016-11-20T17:56:39+00:00

Belangrijke informatie over massages

  • Uw eerste afspraak start met een intakegesprek van ongeveer 15 minuten. Hierin stel ik u een aantal vragen met betrekking tot uw sportieve en medische verleden. Deze tijd valt buiten uw behandelingstijd.
  • Indien u 24 uur voor uw massages last van koorts heeft, is het raadzaam de afspraak te verzetten. Ik mag u namelijk niet masseren bij ziekte en/of koorts. Houdt u rekening met de annuleringsvoorwaarden?
  • Voor de hygiëne verzoek ik u voorafgaand de massage geen sportieve activiteiten te ondernemen, anderzijds vooraf uw lichaam te reinigen.
  • Het is aangenaam om in een verwarmde kamer tussen 21° en 24 te masseren. Ik verzoek u dan ook minimaal 30 minuten voor de massage de ruimte te verwarmen.
  • Voor de massage heb ik ca. 2 x 3 meter nodig. Ik verzoek u voorafgaand de massage hiervoor ruimte te creëren.
  • Lees altijd de algemene voorwaarden alvorens u een massage boekt én ondergaat.
Belangrijke informatie over massage bij Massagepraktijk Ontspanning Alphen aan den Rijn

Doel van massage

Een massage is gewoon heerlijk en kan natuurlijk altijd ‘zomaar’ worden gegeven omdat het fijn is.
Daarnaast heeft een goede massage vele ondersteunde uitwerkingen. Juist daarom kan een massage ook heel goed met een specifieke bedoeling worden gegeven.

 

Algehele ontspanning

Vaak zijn mensen zich niet (meer) bewust dat zij voortdurend te gespannen zijn. Ze zijn niet anders gewend dan dat hun lichaam wat stijf voelt en dat ze maagpijn of rugklachten hebben of moe opstaan. Ook koppelen mensen hun klachten vaak niet aan hun situatie en stress. Het bekendste effect van massage is de diepe ontspanning die het teweeg brengt. Niets is lekkerder dan een goede massage na een stressvolle dag. Massage zorgt voor zowel een lichamelijke als een geestelijke ontspanning en is heerlijk om alle zorgen los te laten.

 

Klachtverlichting

Massage wordt ook vaak ingezet om (spannings)klachten te verlichten. Klachten kunnen op vele manieren ontstaan, bijvoorbeeld door sport, werk of stress. Hoofdpijn, spierpijn, rugpijn, nekklachten en ook veel andere klachten kunnen door massage sterk verminderen.

 

Bij ouderdomsklachten

Wanneer u ouder wordt, dan neemt de stijfheid van de spieren en gewrichten toe. Het is dan uiterst belangrijk deze zoveel mogelijk te blijven bewegen en soepel te houden.
Een massage helpt hierbij het lichaam goed in conditie te houden en de spieren en gewrichten soepel te houden. Doordat er met olie wordt gewerkt is het ook nog eens goed voor de huid.

Bij blessures

Mensen die veel sporten hebben vaak last van gespannen spieren en spierpijnen. Een sportmassage helpt de spieren te versoepelen en het genezingsproces te versnellen.

 

Genezing

Regelmatige massage versterkt de zelf genezende vermogens van het lichaam. Er volgt ontspanning, afvalstoffen worden verwijderd en de bloeddoorstroming wordt verbeterd waardoor klachten sneller kunnen genezen. Massage kan echter geen medische zorg vervangen.

 

Genieten 

Genieten is zeker een belangrijk aspect van massage. Het is even tijd en aandacht speciaal voor uzelf zonder alle (storende) prikkels uit onze moderne samenleving.

 

Effecten Massage

Massage is al zo oud als de mensheid en is voortgekomen uit de instinctmatige behoefte om bij ongemakken te wrijven op het lichaam. Er is echter ook een theoretische basis waarom masseren een positieve invloed heeft op een individu.

 

Conclusie: gezond door massage

Door de juiste mix van bovenstaande verklaringen om te zetten in een, naar uw specifieke behoefte, aangepast massageplan kan ik u zeer effectief behandelen. Dankzij massages wordt u minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans. Verder nemen ook psychische klachten als onrust en stress af of worden voorkomen. Massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen.