Lomi Lomi massage

Lomi Lomi massage

Denk jij bij een massage aan stevig kneden en pijnlijke knopen verhelpen? Dat ook ook anders. Dat hebben ze in Hawaï ontdekt met de Lomi Lomi massage. Als je Lomi Lomi vertaalt betekent het “gewone massage”. Met deze massage word je met de zachte delen van de onderarmen en handpalmen gemasseerd. Zelf noem ik het ook “De lieve handen massage”. Waarom? Je wordt gemasseerd met onafgebroken, vloeiende strijkende bewegingen. Deze manier heeft een tedere en tegelijk diepe uitwerking op de spieren. De massage zorgt ervoor dat de psyche en het gevoel met elkaar verbonden worden en in balans brengt. Hierdoor kan aanwezige stress makkelijk losgelaten worden.

De Hawaiianen vergelijken de massage met de ritmes en bewegingen van de Hawaiiaanse natuur: het kabbelende water van beekjes, sprankelende watervallen, krachtige oceaangolven.
Energetisch gezien vermindert deze massage de ophoping van spanning en reduceert het de stress en de stresssymptomen die het lichaam ervaart. Het zorgt ervoor dat de energie gebalanceerd wordt doordat delen van het lichaam opnieuw met elkaar worden verbonden tot één geheel.

Wat wordt behandeld bij een Lomi Lomi massage

De Lomi Lomi massage stimuleert de bloedsomloop en activeert het lymfestelsel. De gifstoffen en bacteriën worden hiermee uit het lichaam verwijderd.  Door de zachte wijze van masseren is de Lomi Lomi massage de ultieme ontspanningservaring. Door de strijkende armbewegingen wordt de energie opgewerkt en op een soepele manier afgevoerd. De Lomi Lomi is een tedere massage, met als doel het lichaam te stimuleren tot herstel. Er wordt niet in de diepere weefsellagen gemasseerd en is dan ook niet bedoeld als sportmassage of behandeling van chronische pijn of fysieke ongemakken. Bij een Lomi Lomi massage wordt de gehele rug, armen en benen gemasseerd.

Lomi Lomi massage
Erna Vlot

Tijdens het intake-gesprekje voelde ik me meteen op mijn gemak. Ze wist meteen waar de stramme spieren zaten. De massage was stevig, maar super ontspannend. Voor herhaling vatbaar!

Frank Boukens

Alles vakkundig weggemasseerd, mooiste meteen na afloop voelen dat ik weer ruimte had om te ademen, diep ademen. Heerlijk!

Amanda Bouter

Heerlijk om een massage te krijgen van deze dame. Ze weet wat ze doet en het is heerlijk ontspannen als ze er is.

Joyce Koster

De duo massages zijn heerlijk, een echte aanrader voor iedereen! Je kruipt lekker rozig en ontspannen de bank op.

Bas de Vries

Eerst de pijn daarna de ontspanning 🙂 ben erg blij met de keuze om met massagepraktijk Ontspanning in zee te gaan.

Tanja de Vrind

We hebben al een paar keer mogen genieten van de heerlijke massages. Nicolien is een fijne, kundige masseuse die we iedereen van harte kunnen aanbevelen!

Dorine Stokkel

Prettige handen die weten wat ze doen, beslist een aanrader !

Rogier Oskam

Niks prettiger dan thuis gemasseerd te worden. Een warme prettige professionele masseuse waar je veilig bij voelt en dus zeker kan aanbevelen.

Rachelle Smits

Enorm genoten! Helemaal ontspannen!

Joke Beukeboom-den Hartog

Een heerlijke massage gehad. Voor herhaling vatbaar.

Wilrieke Wildeman

Fijne massage gehad samen met mijn dochter. Zeker een aanrader!

Patty Swart

Heerlijke massage gehad, lekker ontspannend en de knopen zijn verdwenen.

Sylvia Klepke

Een fijne massage gehad. Stevige hand en voelt goed aan waar de klachten zitten.

Laura Broer

Een pijn reducerende massage gekregen van Nicolien vanwege mijn Fibromyalgie. Nicolien weet waar zij het over heeft, gaf goede informatie en de massage was heerlijk.

Gregory Bosman

Echt heerlijk genoten van een ontspannende massage, echt een super professionele dame. Dit is echt een aanrader.

Iris van Dorssen

De Lomi Lomi massage vond ik vooral erg prettig, heerlijk ontspannend en mooi ritmisch van aard. Deze kan ik zeker aanraden.

Iris van Dorssen

De klassieke ontspanningsmassage is wat steviger en werkt meer op de spieren om knopen weg te masseren.

Maarjanne van Kampen

In een woord super!

Direct een Lomi Lomi massage van 45 minuten voor 47,- boeken

Liever iedere maand een massage?

Sluit dan een voordelig abonnement af of neem een strippenkaart.

Laden...

De werkwijze

Bij een massage aan huis komt Nicolien naar jou toe op de geboekte tijd en plaats. Je ziet haar aankomen in de duidelijk herkenbare auto van Massagepraktijk Ontspanning. Eenmaal aangebeld heeft ze een grote tas mee en natuurlijk een massagetafel. Hiervoor heeft ze in de (huis)kamer wat ruimte nodig. Minimaal 1,50 x 2,50 meter.

In de tijd dat zij alles klaarzet, heb jij rustig de gelegenheid om je uit te kleden. Niet helemaal, tot het ondergoed is precies goed. Hou hierbij wel rekening dat er altijd wat olie op je kleding zou kunnen komen. Dat zou zonde zijn van je dure lingerie.

Wat heeft ze allemaal meegenomen?

  • Een professionele (houten) massagetafel met comfortabele bekleding.
  • Verschillende op kokosolie gebaseerde oliën. Sommige met therapeutische etherische oliën zoals Tea Tree, Eucalyptus of Lavendel.
  • Een aantal handdoeken.
  • Hygiënische doeken voor de hoofdsteun.
Ontspanningsniveau 95%
0%
Gevoeligheid 15%
0%
Werkzaam bij stress 90%
0%
Werkzaam bij vermoeidheid 80%
0%
Reiniging van afvalstoffen 70%
0%

Tijdens de massage lig je op je buik op de massagetafel en de massage wordt zachtjes opgebouwd met een beperkte hoeveelheid massage-olie. Nicolien voelt altijd eerst aan waar je spanning zit en zal daarom tijdens de massage met verschillende technieken werken. Je ervaart hierdoor het optimale ontspanningsgevoel.

Na 45 tot 50 minuten is de massage klaar en kom je voorzichtig van de tafel af. Je kan nog wat rozig zijn. Door de ontspanning is het handig om niet te snel op te staan. Dan wordt je draaierig.

Advies na een Lomi Lomi massage

Direct na de massages is het verstandig om een groot glas water te drinken. Je lichaam moet alle losgekomen antistoffen afvoeren en heeft hiervoor vocht nodig. Neem ook even een half uurtje rust. Ga dus niet direct fysiek of mentaal aan de slag. Neem even je tijd om bij te komen.
Na het half uurtje of later op de dag kan je ook een wandeling maken van 15 tot 30 minuten. Niet te kort en niet te lang. Net voldoende om alle spieren even in beweging te brengen. Dat helpt bij het verwerken van alle vrijgekomen stoffen en hormonen in je lichaam. Bovendien is het ook verhelderd voor je hoofd.

Afhankelijk van je klachten kan je na een week al een nieuwe massage krijgen. De meeste klanten kiezen voor een maandelijkse massage, puur voor het onderhoud. Heb je na 1 tot 2 weken weer klachten? Twijfel niet en maak een nieuwe afspraak via de online boekingsagenda of persoonlijk via de telefoon.

Wil je kennismaken?

Ontvang de eerste massage van 45 minuten voor € 35,-
Dat is 25% korting op het normale tarief!