Massages voor lichaam en geest

Massages

Stel je eens voor? Je voelt je gespannen en je lichaam ervaart stress door de dagelijkse drukte thuis en op het werk. Slapen gaat minder goed en wellicht heb je moeite om ’s avonds in slaap te komen en ’s morgens ben je vroeg en brak wakker. Met een stijf lichaam en zwaar hoofd takel jij jezelf uit bed. Dit zijn tekenen dat je lichaam om rust vraagt. Alleen de tijd voor die rust neem je niet altijd. Je hebt het immers druk. Een gezonde balans van spanning en ontspanning is noodzakelijk zodat je niet overbelast raakt. Bij een verhoogde spanning kan deze stress zijn weerslag hebben op jouw lichaam, met fysieke ongemakken tot gevolg. Om de balans weer te herstellen is ontspanning en een goede nachtrust essentieel. 

Hoe zou je het vinden om een uurtje helemaal te ontspannen. Even geen telefoon, geen prikkels van buitenaf. Even helemaal offline. Dat kan met de massages die wij aan jou geven. Met een goede massage herstelt je lichaam en je hoofd en ontspant je zowel fysiek als mentaal. Dat is nodig voor het behoud van een goede gezondheid. Door onze massages kom je los van de dagelijkse stress, wordt de ademhaling dieper en spieren weer soepel. De massages zorgen ervoor dat je lichaam beter doorbloedt en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd.

Je zal merken dat na één of meerdere massages je weer helemaal tot rust bent gekomen. De spanning en ontspanning in je lichaam en hoofd zijn weer helemaal in balans. Jouw vermoeide lichaam krijg even een boost. Het is mogelijk dat er spierknopen zitten, die haal ik er direct uit. Wellicht het enige minder ontspannende moment van de behandeling. Na de massage ben je wellicht wat rozig. Je voelt in ieder geval dat je lichaam tot rust is gekomen. Je kan er weer tegenaan!

Massage aan huis

Hiervoor hoef jij helemaal niet je huis uit. De masseur of masseuse kan gewoon naar jou toe komen in Alphen aan den Rijn en omgeving. Heerlijk in je eigen vertrouwde omgeving gemasseerd worden heeft een grote bijdrage in je totale ontspanning. Het voelt vertrouwd aan en het kost je ook geen extra reistijd. In Alphen aan den Rijn en Woubrugge betaal je ook geen extra kosten voor een massage aan huis. Dat is één van onze beloftes aan jou. Tijdens schooltijden kan je ook kiezen voor een massage bij ons thuis in huiselijke sfeer.

Massages van Massagepraktijk Ontspanning
Erna Vlot

Tijdens het intake-gesprekje voelde ik me meteen op mijn gemak. Ze wist meteen waar de stramme spieren zaten. De massage was stevig, maar super ontspannend. Voor herhaling vatbaar!

Frank Boukens

Alles vakkundig weggemasseerd, mooiste meteen na afloop voelen dat ik weer ruimte had om te ademen, diep ademen. Heerlijk!

Amanda Bouter

Heerlijk om een massage te krijgen van deze dame. Ze weet wat ze doet en het is heerlijk ontspannen als ze er is.

Joyce Koster

De duo massages zijn heerlijk, een echte aanrader voor iedereen! Je kruipt lekker rozig en ontspannen de bank op.

Bas de Vries

Eerst de pijn daarna de ontspanning 🙂 ben erg blij met de keuze om met massagepraktijk Ontspanning in zee te gaan.

Tanja de Vrind

We hebben al een paar keer mogen genieten van de heerlijke massages. Nicolien is een fijne, kundige masseuse die we iedereen van harte kunnen aanbevelen!

Dorine Stokkel

Prettige handen die weten wat ze doen, beslist een aanrader !

Rogier Oskam

Niks prettiger dan thuis gemasseerd te worden. Een warme prettige professionele masseuse waar je veilig bij voelt en dus zeker kan aanbevelen.

Rachelle Smits

Enorm genoten! Helemaal ontspannen!

Joke Beukeboom-den Hartog

Een heerlijke massage gehad. Voor herhaling vatbaar.

Wilrieke Wildeman

Fijne massage gehad samen met mijn dochter. Zeker een aanrader!

Patty Swart

Heerlijke massage gehad, lekker ontspannend en de knopen zijn verdwenen.

Sylvia Klepke

Een fijne massage gehad. Stevige hand en voelt goed aan waar de klachten zitten.

Laura Broer

Een pijn reducerende massage gekregen van Nicolien vanwege mijn Fibromyalgie. Nicolien weet waar zij het over heeft, gaf goede informatie en de massage was heerlijk.

Gregory Bosman

Echt heerlijk genoten van een ontspannende massage, echt een super professionele dame. Dit is echt een aanrader.

Iris van Dorssen

De Lomi Lomi massage vond ik vooral erg prettig, heerlijk ontspannend en mooi ritmisch van aard. Deze kan ik zeker aanraden.

Iris van Dorssen

De klassieke ontspanningsmassage is wat steviger en werkt meer op de spieren om knopen weg te masseren.

Maarjanne van Kampen

In een woord super!

Jouw gekozen massageduur besteden we ook volledig aan de behandeling. Daarnaast reserveren we voldoende tijd voor het opzetten en opruimen van de massagetafel, het omkleden en het maken van een vervolg afspraak. Je kan kiezen voor massage van 30 tot 75 minuten. Hoe langer de behandeling, hoe meer gebieden we kunnen behandelen. Ook kan er extra tijd besteed worden besteed aan een specifiek probleemgebied.

Elke behandeling is eenvoudig zelf te spreken in de online boekingsagenda. Je kan daar kiezen uit alle verschillende massages van Edwin of Nicolien. Ze werken op verschillende dagen gedurende de week. Zelfs op zondag kan je gemasseerd worden! Ook hebben we op maandag- en vrijdagavond twee massage avonden.
Heb je een acuut probleem? Je kan ons altijd bellen tussen 9.00 en 21.00 uur. We kijken dan of we buiten de agenda om een spoedafspraak voor jou kunnen inplannen.

Massagepraktijk Ontspanning is de enige praktijk in Alphen aan den Rijn met massage aan huis.

Welke massage kies jij?

ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Sportmassage

Sportmassage

AromaTouch massage

AromaTouch massage

Atlas- en Lumbaalmassage

Atlas- & Lumbaalmassage

Wat is massage?

Een massage is een behandeling van het lichaam door systematisch over de huid te wrijven, te strijken en of de huid te kneden. Massages worden handmatig uitgevoerd. Hierbij maken wij gebruik van massageolie. Hierin kunnen we variëren naar gelang de wensen of eventuele allergieën, tevens kunnen er etherische oliën worden toegevoegd om het resultaat positief te versterken.
Een massage dient vooral om spierstijfheid of krampen te verlichten of weg te nemen, de bloedsomloop te verbeteren en de spieren helpen te ontspannen.

Massage maakt ons bewust van hoe en waar stress zich in ons lichaam openbaart in de vorm van spanning. Teveel stress leidt tot een permanente spanning in de spieren. Deze spanning of gespannenheid belemmert de doorstroming van energie en doorbloeding, dit leidt tot vermoeidheid, een zwaar gevoel, bewegingsbeperkingen, een verminderde soepelheid van spieren en een grote kans op overbelasting en blessures. Verder kan dit leiden tot een concentratie van gifstoffen in het lichaam. Massage kan helpen deze spanning te verminderen en het lichaam de kans geven zich met de eigen energie te genezen.

Wat doet massage?

Massage heeft een gunstige invloed op onder meer het autonoom zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Het verhoogt de hoeveelheid endorfine en oxytocine in het lichaam. Het vermindert stress en nog beter: stimuleren het geluksgevoel.

Onderzoek heeft aangetoond dat door regelmatige massages het aantal bloedcellen in het lichaam toeneemt. En dat is goed nieuws voor de werking van het immuunsysteem, oftewel: het verhoogt de weerstand.

 • Lichaam en geest

Na een massage zal je merken dat spieren soepeler worden en de doorbloeding beter. Hierdoor heb je nog lang na de massage profijt. Je hebt minder snel last van blessures, stijfheid, gewrichtspijnen, ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk, hoge/schommelende bloedsuikerspiegel en andere spanningen.

Geestelijk gebeurt er ook wat met je. Je zou het kunnen ervaren als ‘meer ruimte in uw hoofd’, nieuwe energie, zin om je doelen na te streven en een groter bewustzijn van het lichaam, oftewel: Jij voelt je beter.

 • Pijn of klacht

Een massage heeft ook een helende werking als het wordt ingezet ter behandeling van een klacht. Je zou kunnen zeggen dat een goede massage een effectieve therapie is die zowel preventief, ter ontspanning als klachtgericht kan worden toegepast.

 • Kortom, een massage:
 • Vermindert stress.
 • Stimuleert geluksgevoel.
 • Verhoogt je weerstand.
 • Stimuleert de doorbloeding. (voedingsstoffen komen zo op de goede plek terecht)
 • Ontknoopt. (afvalstoffen worden hierdoor sneller afgevoerd)
 • Verbetert de balans tussen lichaam en geest.
 • Werkt preventief tegen ziektes, pijntjes en depressies.
 • Laat je weer tot jezelf komen.
 • Maakt je bewuster van je eigen lichaam.
 • Geeft energie!

Massage voorbereiding is belangrijk

 • Vóór de massage:

Als je klachten hebt, noteer deze dan en probeer zo goed mogelijk na te gaan wanneer je ze hebt (en wanneer niet), of het weer invloed heeft en wat jij van de massage verwacht. Eet vóór de massage licht en drink minimaal twee uur van tevoren geen koffie meer.

 • Tijdens de massage:

De massage is direct op de blote huid. Je mag je ontkleden tot aan het ondergoed. Hou hierbij rekening dat ondanks alle zorg de mogelijkheid bestaat dat olieresten op het ondergoed kan komen. Tijdens de behandeling lig je rustig op je buik en concentreer je op de ademhaling. Het geeft rust en bewustzijn.  Je kan je genieten van de stiltes. Even rust. Je hoeft dus niet te praten, maar het mag wel. Gedurende de massage kan een rustgevende achtergrondmuziek aanstaan. Deze helpt bij het ontspannen. Wil je dat liever niet? Geef het gewoon even aan.

 • Na de massage:

Het is belangrijk om veel te drinken. Drink na de massage 1 á 2 glazen water. Het is beter om frisdrank of koffie te vermijden. Daarnaast is het plezierig om na de behandeling je agenda nog ongeveer een half uur vrij te hebben, zodat je de behandeling in alle rust kunt afsluiten. Zie het als een verwenmoment en je zult zien dat je er langer van nageniet dan je denkt.

Massagepraktijk Ontspanning voor jouw massage aan huis.

Wij geven in eerste instantie de massages bij je thuis in Alphen aan den Rijn en directe omgeving. We komen dan naar jou toe met de (mobiele) massagetafel van 2,10 x 0,76 meter. We nemen uiteraard alle benodigdheden mee. Heerlijk in je eigen vertrouwde omgeving. Ook als het beter uitkomt op het werk of andere locatie komen we graag bij jou langs.

Hiervoor hebben we een ruimte nodig van 3,00 x 1,50 meter voor een goede massage. Veelal wordt in de huiskamer gemasseerd, omdat de meubels daar gemakkelijker te verschuiven zijn.

Geen ruimte thuis?

Wanneer je thuis niet de ruimte hebt kan je ook bij ons thuis ‘in huiselijke sfeer’ gemasseerd worden. Ook als jij liever uit huis gemasseerd wordt ben je van harte welkom. Je kan bij ons terecht tijdens schooltijden (9.00 tot 15.00 uur) en op zondagochtend (10.00 – 13.30 uur). Omdat wij geen aparte praktijkruimte hebben, word je gemasseerd op de zolderslaapkamer van onze tienerdochter.

Wil jij van je fysieke klachten af?

Je ontvangt altijd een persoonlijke intake en behandelplan.