Ontspanningsmassage

ONTSPANNINGSMASSAGE

Heerlijk ontspannen! Na lang werken mag je even alle energie loslaten. Je hebt hard gewerkt en veel verplichtingen gehad afgelopen tijd. Nu even ‘Me time’. Even niets aan je hoofd, geen werk, geen verplichtingen, niets. Je voelt het in je hele lichaam: stramme spieren, een hoofd vol ruis en de kramp van laatst voel je nog steeds als je eraan denkt. Nu even bijna een uur een ontspanningsmassage. Je voelt alle negatieve energie loskomen en je lichaam is weer helemaal terug in balans. Nog even en je beland in ‘dromenland’, zo fijn voelt het aan.
Met de Ontspanningsmassage geef jij je vermoeide lichaam even een boost. Een ontspanningsmassage is bedoeld voor de lichamelijke en geestelijke ontspanning. Het wordt ook wel de Wellnessmassage genoemd. Tijdens de massage maken we gebruik van verschillende technieken. Afhankelijk van eventuele klachten kan de massage teder tot stevig zijn, met als doel het lichaam te stimuleren tot herstel.

Wat doet een Ontspanningsmassage?

 • Verbeterd de bloedcirculatie
 • Laat afvalstoffen sneller afvoeren
 • Versnelt je spierherstel
 • Hersteld je verloren spierkracht
 • Maakt verkrampte spieren weer los
 • Zorgt voor meer bewegelijkheid
 • Geeft je extra energie
 • Geeft rust in je hoofd
ontspanningsmassage
Erna Vlot

Tijdens het intake-gesprekje voelde ik me meteen op mijn gemak. Ze wist meteen waar de stramme spieren zaten. De massage was stevig, maar super ontspannend. Voor herhaling vatbaar!

Amanda Bouter

Heerlijk om een massage te krijgen van deze dame. Ze weet wat ze doet en het is heerlijk ontspannen als ze er is.

Joyce Koster

De duo massages zijn heerlijk, een echte aanrader voor iedereen! Je kruipt lekker rozig en ontspannen de bank op.

Bas de Vries

Eerst de pijn daarna de ontspanning 🙂 ben erg blij met de keuze om met massagepraktijk Ontspanning in zee te gaan.

Tanja de Vrind

We hebben al een paar keer mogen genieten van de heerlijke massages. Nicolien is een fijne, kundige masseuse die we iedereen van harte kunnen aanbevelen!

Dorine Stokkel

Prettige handen die weten wat ze doen, beslist een aanrader !

Rogier Oskam

Niks prettiger dan thuis gemasseerd te worden. Een warme prettige professionele masseuse waar je veilig bij voelt en dus zeker kan aanbevelen.

Rachelle Smits

Enorm genoten! Helemaal ontspannen!

Joke Beukeboom-den Hartog

Een heerlijke massage gehad. Voor herhaling vatbaar.

Patty Swart

Heerlijke massage gehad, lekker ontspannend en de knopen zijn verdwenen.

Sylvia Klepke

Een fijne massage gehad. Stevige hand en voelt goed aan waar de klachten zitten.

Gregory Bosman

Echt heerlijk genoten van een ontspannende massage, echt een super professionele dame. Dit is echt een aanrader.

Iris van Dorssen

De klassieke ontspanningsmassage is wat steviger en werkt meer op de spieren om knopen weg te masseren.

Maarjanne van Kampen

In een woord super!

Wat wordt behandeld in een ontspanningsmassage

Tijdens een Ontspanningsmassage maken we gebruik van verschillende wellnessmassage technieken zoals klassieke ontspanningsmassage, Lomi Lomi massage, Bamboe massage en bewegingstechnieken om de gewrichten meer lucht te geven. Om het voor jouw eenvoudig te houden, bieden we twee type Ontspanningsmassages aan.

Zachte ontspanningsmassage

Dit is een oppervlakkige massage, bedoeld voor de lichamelijke en geestelijke ontspanning. Het wordt ook wel de wellnessmassage genoemd. Bij een zachte ontspanningsmassage is voornamelijk voor de soepelheid van het lichaam. Het oplossen van spierknopen, verklevingen e.d. wordt vermeden. Het doel is volledige lichamelijke en mentale ontspanning.

De massagetechnieken die gebruikt worden zijn: Klassieke ontspanningsmassage, Lomi Lomi massage*, Reiki*.

Stevige Ontspanningsmassage

Bij een stevige Ontspanningsmassage wordt ook in de diepere weefsellagen gemasseerd en zullen spierknopen (triggerpoints) en bindweefsel verklevingen zo goed mogelijk verholpen worden. Hiervoor maken we gebruik van diepere massage technieken. De massage kan hierdoor gevoelig zijn, maar lost wel de problemen op. Het doel is ontspanning van de spieren, het verminderen van pijnklachten en verbeteren van de fysieke mogelijkheden.

Deze stevige Ontspanningsmassage is niet te vergelijken met een Sportmassage. Bij een Sportmassage wordt een sport-bevorderend doel nagestreefd. Hierbij worden andere technieken gebruikt zoals knedingen (Pettisages), fricties en afhankelijk van de soort sportmassage schuddingen en stimulerende kloppingen (Tapotements).

De massagetechnieken die gebruikt worden zijn: Klassieke ontspanningsmassage, Bamboe massage*.

De ontspanningsmassage is ook zeer geschikt als Pijn reducerende massage voor fibromyalgie patiënten of klanten met langdurige pijnklachten.

De werkwijze

Voor de massage hoef jij alleen een vrolijke humeur mee te nemen. Alle benodigdheden hebben wij klaar staan.
Bij een massage aan huis zijn we bij jou op de geboekte tijd en plaats. Je kan Nicolien of Edwin zien aankomen in de duidelijk herkenbare auto van Massagepraktijk Ontspanning, met uiteraard alle benodigdheden. Voor een massage aan huis hebben we in de (huis)kamer wat ruimte nodig. Minimaal 1,50 x 3,00 meter.

In de tijd dat alles wordt klaarzet, heb jij rustig de gelegenheid om je uit te kleden. Niet helemaal, tot het ondergoed is precies goed. Hou hierbij wel rekening dat er altijd wat olie op je kleding zou kunnen komen. Dat zou zonde zijn van je dure lingerie.

Wat staat er allemaal voor jou klaar?

 • Een professionele (houten) massagetafel met comfortabele bekleding.
 • Verschillende variaties van massageoliën. Sommige met therapeutische etherische oliën zoals Tea Tree, Eucalyptus of Lavendel.
 • Een aantal handdoeken.
 • Hygiënische doeken voor de hoofdsteun.
Ontspanningsniveau 90%
0%
Gevoeligheid 50%
0%
Werkzaam bij stress 85%
0%
Werkzaam bij vermoeidheid 75%
0%
Reiniging van afvalstoffen 65%
0%

Tijdens de massage lig je op je buik op de massagetafel en de massage wordt zachtjes opgebouwd met een beperkte hoeveelheid massage-olie. We voelen altijd eerst aan waar je spanning zit en zal daarom tijdens de massage met verschillende technieken werken. Je ervaart hierdoor het optimale ontspanningsgevoel.

Na de massage klaar en kom je voorzichtig van de tafel af. Je kan nog wat rozig zijn. Door de ontspanning is het handig om niet te snel op te staan. Dan wordt je draaierig.

Advies na een ontspanningsmassage

Direct na de massages is het verstandig om een groot glas water te drinken. Je lichaam moet alle losgekomen antistoffen afvoeren en heeft hiervoor vocht nodig. Neem ook even een half uurtje rust. Ga dus niet direct fysiek of mentaal aan de slag. Neem even je tijd om bij te komen.
Na het half uurtje of later op de dag kan je ook een wandeling maken van 15 tot 30 minuten. Niet te kort en niet te lang. Net voldoende om alle spieren even in beweging te brengen. Dat helpt bij het verwerken van alle vrijgekomen stoffen en hormonen in je lichaam. Bovendien is het ook verhelderd voor je hoofd.

Afhankelijk van je klachten kan je na een week al een nieuwe massage krijgen. De meeste klanten kiezen voor een maandelijkse massage, puur voor het onderhoud. Heb je na 1 tot 2 weken weer klachten? Twijfel niet en maak een nieuwe afspraak via de online boekingsagenda of persoonlijk via de telefoon.

Wil jij van je fysieke klachten af?

Je ontvangt altijd een persoonlijke intake en behandelplan.