Over ons

Het verhaal over Massagepraktijk Ontspanning

In 2014 had mijn echtgenoot Edwin veel last van pijnaanvallen in zijn benen. Waar het vandaan kwam wisten we niet, maar het zorgde naast de fysieke ongemakken ook weer voor mentale problemen. Deze herkenden we direct door de burn-out die hij had gehad in 2010-2012. Door de pijn kon hij maar een klein stukje lopen, voordat anderen zagen dat hij mank liep. Echt ongemakkelijk, want even naar de supermarkt gaan werd een obstakel. Uiteindelijk kreeg hij uitval van zijn linkerbeen en belandde hij een week in het ziekenhuis. Na vele onderzoeken, MRI’s, scans en overleggen met 4 artsen bleek dat hij ‘gewoon gezond’ was. De artsen hadden geen medische verklaring voor de ongemakken.
Wij merkten wel dat als ik hem masseerde de pijn minder werd; ook een warm bad of douche zorgde voor verbetering.
Intussen was de 2e economische crisis is volle gang. Mijn baan als pedagogisch medewerkster kinderdagverblijf hield op door faillissement van mijn werkgever. Daar stonden we dan! Een man met uitvalverschijnselen (en een fulltime baan) en ik zonder werk.
Ik genoot van het geven van massages en diep vanbinnen wilde ik altijd al een massageopleiding volgen. Nu was de kans, dus ben ik september 2014 begonnen met de opleiding Ontspanningsmassage bij Massage in Beweging in ons eigen Alphen aan den Rijn. Ik genoot, ook omdat ik alle nieuwe technieken meteen kon uitproberen op Edwin. Zijn fysieke klachten verbeterden steeds een klein beetje. Ook werden we allemaal weer vrolijk.
Na het behalen van mijn diploma, hebben we besloten deze droom werkelijkheid te maken.
Massagepraktijk Ontspanning werd gestart, waarbij ik de massages ging doen. Edwin deed alle financiële en marketing zaken; daar heeft hij weer meer verstand van.
We wilden ons met de massagepraktijk richten op mensen die door stress gerelateerde klachten ook fysieke klachten kregen. Veelal komen deze klachten uit een drukke baan met daarnaast nog een (druk) gezinsleven. En dan mag er ook nog gesport worden, want je moet toch wel je lichaam in gezondheid houden. Doordat veel mensen teveel hooi op hun vork nemen, belandt 1 op de 7 werkende mensen in een burn-out. Dat is ruim 14%! Dan hebben we het nog niet over andere overspanningsverschijnselen.
We hebben Massagepraktijk Ontspanning op 12 augustus 2015 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is mijn droom een feit geworden.
Naast de massagepraktijk werk ik 2 dagen per week bij een geweldig kinderdagverblijf. Door deze combinatie ben ik in balans en geniet ik van beide.
3 jaar na de start van de praktijk is Edwin ook bevangen door het massage-virus. Hij is begonnen aan de opleiding ‘Sportmasseur’, waardoor we halverwege 2019 verder gaan met een uitgebreid pakket voor ontspanningsmassages en sportmassages.

Onze opleidingen:

Nicolien

 • Opleiding Ontspanningsmassage
  • Ontspanningsmassage
  • Pijn reducerende massage
  • Lomi Lomi massage
  • Hot Stone massage
  • Stoelmassage
 • Cursus Buikmassage
 • Cursus AromaTouch massage
 • Cursus Honing Bindweefselmassage
 • Opleiding Reiki 1 bij ‘Healing Hands’
 • Opleiding Atlas en Atlas- & Lumbaalmassage
 • Cursus Cupping

Edwin

 • Opleiding Sportmassage en verzorging
  (examen 15-6-2019)

Aangesloten bij:

Wie is Nicolien?

Nicolien Ietswaard

Mijn naam is Nicolien Ietswaard – Frissen. Ik ben in 1980 geboren in Badhoevedorp en via Hoofddorp ben ik in 2003 met Edwin in Alphen aan den Rijn komen wonen. Intussen hebben we twee heerlijke meiden rondlopen.
Ik heb altijd genoten van het helpen van mensen; ik sta altijd klaar als anderen mijn hulp nodig hebben. Ik ben een echt familiemens en sta open voor anderen. Op deze manier kan ik tijdens de behandelingen heel goed aanvoelen waar het probleem zit en in de meeste situaties oplossen. Dat geeft mij heel veel voldoening!
In de loop van de jaren heb ik verschillende aanvullende massageopleidingen gevolgd. Hiermee kan ik jou als klant nog beter helpen. Bovendien maakt alle kennis en ervaring het werk als masseuse makkelijker.
In 2017 heb ik zelfs een Reiki opleiding gedaan, omdat we merkten dat ik gemakkelijk de energie van anderen kon overnemen en afvoeren. Ideaal voor de hoofdpijnklachten die nog altijd in mijn directe omgeving voorkomen.
Begin 2018 heb ik mij nog verder mogen specialiseren door specifieke nek- en rugklachten te verhelpen via Stichting Atlasmassage Nederland. Zij hebben een speciale Atlas- en Lumbaalmassage waarbij ik op een zachte manier de spanning uit de wervels haal.

Wie is Edwin?

Edwin Ietswaard

Mijn naam is Edwin Ietswaard. Ik ben in 1976 geboren in Amsterdam. Niet heel lang gebleven, want met 3 maanden werd ik Alphenaar. Zo voel ik mij ook!
Mijn hele carrière heb ik in de verkoop en commerciële support gezeten. Metname in de automotive branche als verkoopadviseur en laatste jaren als leasecoördinator/ business support.
Ik ben daarnaast geregistreerd boekhouder en deze combinaties gebruik ik voor de massagepraktijk. Ik verzorg alle administratieve, financiële en commerciële activiteiten.
Uiteraard ben ik de steun en toeverlaat van Nicolien sinds onze ontmoeting in 1998.

Het massage-virus heeft mij ook gegrepen. Daarom ben ik per september 2018 begonnen aan de opleiding Sportmasseur bij ‘MSP Opleidingen’ in Leiden. Je kan nog geen massages bij mij boeken. Vanaf medio mei 2019 zoek ik wel kandidaten voor mijn praktijkexamen.

Je kan me altijd benaderen bij vragen. Bel me op 06-51118473 of stuur gewoon een berichtje vanaf onze contactpagina, dan beantwoord ik die snel.

Wil jij van je fysieke klachten af?

Boek dan vandaag nog jouw eerste massage bij ons
van 55,- voor slechts 47,-