Veelgestelde vragen

Vragen over de behandelingen

Vragen over massage

Wat zijn de bewezen voordelen van massage?

Massages kennen zowel lichamelijke en mentale voordelen.

Het is bewezen dat massages lichamelijk meerdere positieve gevolgen hebben. Allereerst helpt een massage uw pijn als gevolg van stress te verminderen. Regelmatig een massage ondergaan, gaat bijvoorbeeld (spannings-)hoofdpijn tegen. Ten tweede werken massages verlichtend bij spierspanning en spierstijfheid. Daarnaast helpen ze spierspasmen tegen te gaan. Hiermee verbetert u de flexibiliteit van uw gewrichten. Het helpt u om dieper en makkelijker te ademen en verlaagt een hoge bloeddruk. Mede daardoor kun u uw sportieve prestaties verbeteren. Als laatste versterkt een massage uw immuunsysteem. Hierdoor wordt uw huid gezonder.

Op mentaal vlak is algemeen bekend dat massages uw geestelijke rust verbetert, alertheid ondersteunt en stress helpt verminderen. Het geeft een gevoel van welbehagen en stimuleert uw bewustzijn ten aanzien van de relatie tussen lichaam en geest.

Hebben jullie een douche?

Wanneer je naar ons toe komt, hebben we geen douche mogelijkheid. We raden je aan om kledingstukken aan te trekken die gemakkelijk zitten en waar een beetje olie op mag komen. Hoewel we u na de massage grondig zullen afnemen met een handdoek is het onvermijdelijk dat er wat resten van de olie op de huid achterblijven.

Wanneer wij naar jou toe komen, kan je uiteraard vooraf én achteraf een heerlijke ontspannende douche nemen.

Ik ben zwanger. Kan ik nog een massage ontvangen?

De eerste 13 weken van de zwangerschap kunnen wij u alleen masseren na een schriftelijk positief advies van je huisarts of verloskundige. Wel slaan we bepaalde drukpunten over.
Na deze periode kunnen we je blijven masseren. Ook als je niet meer comfortabel op je buik kan liggen. We masseren je dan op je zij.

We hebben helaas geen zwangerschapsmassagetafel. Om die reden bieden wij ook geen ‘zwangerschapsmassage’ aan. De massage die je ontvangt is een heerlijke ontspanningsmassage, gericht op de klachten die jij ervaart.

Wat kost een massage?

De prijzen voor losse massages vindt je op onze tarieven pagina. Deze prijzen zijn op basis van een afspraak bij Massagepraktijk Ontspanning ‘in huiselijke sfeer’ of bij jou in Alphen aan den Rijn of Woubrugge.

Wanneer je niet in deze 2 plaatsen woont komen we graag tegen een kleine reiskostenvergoeding naar je toe tot een reisafstand van 15 kilometer. In overleg reizen wij ook verder tot een reisafstand van 25 kilometer met maximaal 30 minuten reistijd.

 • Massage aan huis in Alphen aan den Rijn en Woubrugge
  Massage aan huis – geen extra reiskostenvergoeding
 • Massage aan huis buiten bovenstaande plaatsen
  Tot 15 km enkele reisafstand – 0,75 per kilometer heenreis.
  15 tot 25 km enkele reisafstand – 1,25 per kilometer heenreis.

Heb je minder ruimte thuis of kom liever naar de ons toe?
Alle massages en behandelingen ook mogelijk bij Massagepraktijk Ontspanning ‘in huiselijke sfeer’. Nicolien masseert tijdens schooltijden en op zondagochtend bij ons thuis op de zolderslaapkamer.

Het is voordeliger om een strippenkaart aan te schaffen. Kijk voor de prijzen hiervan in onze shop bij strippenkaarten. Uiteraard ben je bij ons ook van harte welkom voor een losse massage.

Kan ik een 'Duo massage' boeken?

Ja, je kan zowel door één masseur of door twee masseurs tijdens een ‘Duo massage’ gemasseerd worden.

Één masseur

Boek voor beide een massage in op de online agenda. Je krijgt dan 2 afspraken na elkaar. Je kan ook via Whatsapp of telefoon boeken. Met een korte tussenpauze worden jullie na elkaar gemasseerd. Ideaal voor op een maandag- of vrijdagavond.

Twee masseurs

Wil je beide tegelijk gemasseerd worden? Dan komen Edwin en Nicolien naar jou toe. Dit kan niet bij ons thuis. Deze behandelijk is alleen via telefoon te boeken. Bel hiervoor 06-51118473. Jullie worden dan tegelijkertijd gemasseerd op 2 massagetafels. Die nemen wij uiteraard mee. We hebben hiervoor wel een behoorlijke ruimte nodig. Bij voorkeur 2,5×4 meter. Meestal is de huiskamer geschikt met verplaatsen van een aantal meubel. Duo massages door twee masseurs zijn alleen overdag mogelijk.

Wat houd ik aan? En wat trek ik uit?

Afhankelijk van de massage en het te behandelen gebied, kleed jij je uit tot aan het ondergoed. Sieraden kunnen af, zodat de masseurs nergens achter blijven haken en jij je niet kan bezeren.

We masseren bij de meeste behandelingen met olie op de huid, dus het is handig om zo veel mogelijk uit te trekken. Natuurlijk altijd tot waar jij je prettig bij voelt. Je bent constant toegedekt met handdoeken. De masseur slaat deze alleen open op de plek waar gemasseerd wordt. Je kan tijdens de massage altijd aangeven als jij je niet prettig voelt. Wij zullen daar vervolgens rekening mee houden.

Bij een rug-/nek-/schoudermassage hoeft je bijvoorbeeld alleen de bovenkleding uit te doen. We slaan dan een handdoek een klein stukje in jouw onderkleding zodat daar geen olie opkomt.

Hoe zorg ik dat ik een optimaal resultaat uit de massage haal?

Het belangrijkste is dat u ontspannen aankomt. Neem even te tijd voor de massage en haast je niet. Ons advies is om 30 minuten voor en na de massage geen afspraken te plannen.

Tijdens de massage is het belangrijk dat je aangeeft wat je prettig vind. Vraag gerust om een extra handdoek tegen afkoeling of geef aan wanneer je meer of minder stevig gemasseerd wilt worden. Alleen wanneer jij je helemaal op je gemak voelt, en ontspannen bent, heeft de behandeling het volledige effect.

Direct na de massages is het verstandig om een groot glas water te drinken. Je lichaam moet alle losgekomen antistoffen afvoeren en heeft hiervoor vocht nodig. Neem ook even een half uurtje rust. Ga dus niet direct fysiek of mentaal aan de slag. Neem even je tijd om bij te komen.
Na het half uurtje of later op de dag kan je ook een wandeling maken van 15 tot 30 minuten. Niet te kort en niet te lang. Net voldoende om alle spieren even in beweging te brengen. Dat helpt bij het verwerken van alle vrijgekomen stoffen en hormonen in je lichaam. Bovendien is het ook verhelderd voor je hoofd.

Worden de massages ook vergoed door de zorgverzekering?

Helaas zit (sport)massage niet in het vergoedingenpakket van zorgverzekeraars.

Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts?

Nee. Een massage is geen medische behandeling waarvoor je een doorverwijzing van uw huisarts nodig hebt. Je kan dus gewoon een afspraak te maken voor een behandeling.

In bepaalde situaties mogen we je niet massages. Denk daarbij aan ziekte, koorts en nog een aantal. Lees deze op onze pagina: contra indicaties

Hebben jullie een praktijkruimte?

Massagepraktijk Ontspanning is een ambulante massagepraktijk. Dat houd in dat wij in de basis altijd naar jou toe komen. Je kan uiteraard wel bij ons gemasseerd worden, maar we hebben geen ingerichte massagepraktijk aan huis. We masseren je dan op de zolderslaapkamer van onze tiener dochter. We noemen dat ‘in huiselijke sfeer’.

Wat gebeurt er in mijn lichaam tijdens een massage?

Door massage komen diverse stoffen vrij in het lichaam. De neuro-hormonale verklaring gaat ervan uit dat bepaalde stoffen invloed hebben op pijn en op het algemene welbevinden (zoals vermindering van stress, spanning, angst en stemmingswisselingen). Massage stimuleert de productie van deze invloedrijke stoffen. Voornamelijk endorfine, serotonine en histamine. Endorfine is de lichaamseigen pijnstiller. Serotonine is als gelukshormoon betrokken bij stemming, slaap, emotie en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Histamine stimuleert de doorbloeding van het lichaam, werkt ontstekingsremmend en pijndempend.

Waarom moet ik water drinken na de massage?

Na een massage zal je merken dat je dorst hebt gekregen. Het beste is om dan 1 á 2 glazen water te drinken om je vocht weer aan te vullen. Maar er zit meer achter dan alleen het lessen van dorst.

Een massage bevordert de afvoer van afvalstoffen. Water drinken helpt om de vrijgekomen afvalstoffen via de nieren en de blaas te verwijderen uit uw lichaam. Je hebt dus meer profijt van de positieve gevolgen van een massage als je water drinkt. Een massage stimuleert namelijk de bloedsomloop. Het gevolg hiervan is dat water sneller uit het lichaam wordt afgevoerd.

Als je na een massage niet genoeg drinkt, kan je last krijgen van hoofdpijn als uitdrogingsverschijnsel. Heb je direct na de massage nog geen behoefte aan een glas water? Vergeet dan niet om thuis wat water te drinken.

Hoe vaak moet ik gemasseerd worden om van de klacht af te komen?

De kennismakingsmassage is jouw eerste stap naar een gezonder leven en lekkerder in je vel zitten. Je zal na deze massage een boost voelen. Echter hebben jouw fysieke klachten dagen, weken en soms jaren geduurd en zullen ze niet in één behandeling opgelost zijn.

Wij adviseren dan ook om regelmatig een massage te boeken. We hebben hiervoor ook strippenkaarten en abonnementen, waardoor je voordeliger een massage ontvangt. Ideaal is één keer per maand als onderhoud van een gezonde leefstijl. Bij mentale overbelasting (stress, overspannenheidsklachten) kan een gericht behandeltraject verstandig zijn. In het begin ontvang je dan één- of tweewekelijks een behandeling, die naarmate je herstel afloopt naar één keer per maand. Deze mogelijkheid bied je de noodzakelijke ondersteuning om te ontspannen.

Ik heb een allergie. Met welke olie wordt er gemasseerd?

Afhankelijk van de allergie die je hebt kan het invloed hebben op de olie die we gebruiken. Geef  in ieder geval aan wanneer je een notenallergie hebt in verband met een mogelijke reactie op de massageolie.

Wij masseren verschillende massageoliën, afhankelijk van de behandeling. Momenteel masseren we met:

• Zonnebloemolie in combinatie met etherische oliën.
Deze olie is puur natuur en ideaal voor de extreem droge huid. Ook bij flink behaarde personen heeft deze olie onze voorkeur.

• 5 Golden Dragon Brand Thaise massageolie
Deze is volledig gemaakt is van Kokos olie. Dit is een 100% natuurlijke olie op basis van Kokos olie. Afhankelijk van de behandeling wordt deze aangevuld met etherische oliën. Onze ervaring is er geen allergische reactie zijn bij deze olie. Hierbij gebruiken we ook vaak de Thaise kruidenbalsem.

• F.I.T Sportsbalsem
De producten van F.I.T. zijn zeer hoog in kwaliteit en bestaat uit een Sportolie en een Sportbalsem. De olie is zeer prettig voor een langdurige massage waarbij de spieren extra gevoed worden. De Sportbalsem verwarmd of verkoelt een specifiek deel die extra aandacht nodig heeft.

• Permsal Magnesium
Tijdens een ontspannende massage kunnen we gebruik maken van Permsal Magnesium. Als dealer van dit Nederlandse merk kunnen we je adviseren in het gebruik van Magnesium. Dit mineraal is na lucht en water de belangrijkste bouwstof van je lichaam. Tijdens de massage gebruiken we verschillende producten.

Twijfel je of je gemasseerd mag worden? Overleg dan altijd even met je (huis)arts.

Wanneer mag ik absoluut geen massage ondergaan?

Soms is er sprake van contra-indicaties, dit wil zeggen dat je niet gemasseerd mag worden. Deze contra-indicatie kan gelden voor het hele lichaam. Soms geldt deze alleen lokaal, bijvoorbeeld alleen de benen.

Raadpleeg onze pagina over contra-indicaties welke gelden. Bij twijfel is het altijd raadzaam met uw behandelend arts te overleggen of u gemasseerd mag worden.

Hoe groot is de kans dat mijn kleding vies wordt?

Dit hangt af van het type massage dat je kiest en de hoeveelheid beharing. Bij een Honing bindweefselmassage maken we gebruik van natuurlijke honing. Deze kan plakken.

Na afloop van de massage haalt de masseur altijd een handdoek over de behandelde zone(s) maar er kan altijd een klein laagje olie achterblijven op de huid. Wij adviseren om hier rekening mee te houden bij de keuze van je kleding.

Wat is een spierknoop?

Een spierknoop is niets anders dan een energiecrisis in de spier. Op de betrokken plek is de spier samengetrokken en daardoor ingekort en verdikt. De inkorting op de ene plek in de spier, rekt de spier op een andere plek op. Dit voelt aan als een kabel of streng. De verdikking zorgt ervoor dat het omliggende bindweefsel gaat compenseren. Er komt spanning op de spier en het gebied eromheen te staan en de spier zal daarmee ook aan kracht verliezen. Deze energiecrisis creëert pijn en beïnvloedt het zenuwstelsel. De doorbloeding stagneert op deze plekken.

Verwijzen jullie door naar een medisch specialist of andere behandelaar?

Als gedurende de massagebehandeling blijkt dat specialistische verzorging/behandeling van de klacht wenselijk is, zullen wij altijd een therapeutische behandeling aanraden. Dit is echter een vrijblijvend advies en geen medisch voorschrift.

Is er een fysiotherapeut of arts aanwezig die mijn klacht kan beoordelen?

Een massage is geen medische behandeling en een masseur is geen medisch professional. Uiteraard zijn we breed opgeleid met gedegen kennis van anatomie en fysiologie. Mocht je een klacht hebben waarvan je vermoedt dat die van medische aard is, overleg dan altijd eerst met je huisarts.

Hoe lang moet ik me laten masseren?

Standaard masseren wij je 45 minuten. In deze tijd kunnen we een groot gebied van je lichaam masseren of wat dieper ingaan op een specifiek probleem. Het gebied wat normaal gemasseerd wordt is het gehele rug/nek/schouder gebied, maar ook de rug en achterzijde van de benen. Sommige behandelingen zijn altijd 45 minuten, zoals de Honing bindweefselmassage en AromaTouch massage.

Bij een behandeling van 60 of 75 minuten kunnen we ook je armen en benen volledig meenemen in de behandeling. Ook een combinatie van lichaamsdelen is mogelijk. Bijvoorbeeld een rug/nek/schouder massage, gecombineerd met armen en voeten. Of de armen en onderbenen en voeten – die dan uitgebreider behandeld kunnen worden.

De Sportmassage kan je ook voor 30 minuten boeken. Ideaal om voor of na de prestatie even een deelmassage te ervaren. Metname de benen worden tijdens deze massage ‘losgemaakt’.

Je kan de massages makkelijk boeken via onze online boekingsagenda.


Tijdens de massage wordt afhankelijk van de gekozen tijdsduur één tot vijf gebieden behandeld:
1) Hoofdmassage*
2) Buikmassage*
3) Nek- en schoudermassage
4) Rugmassage
5) Armmassage
6) Voorzijde beenmassage
7) Bilmassage en achterzijde beenmassage

óf
– Een keuze uit een aantal gebieden om een specifieke klacht gericht te behandelen.

*Alleen door Nicolien Ietswaard.

Massageduur

 • 30 minuten massage: 1 of 2 behandelgebieden
 • 45 minuten massage: 2 of 3 behandelgebieden
 • 60 minuten massage: maximaal 4 behandelgebieden
 • 75 minuten massage: maximaal 5 behandelgebieden

Hoe weet ik welke massage ik moet kiezen?

We begrijpen dat een veelvoud aan massages keuzestress oplevert. Die stress willen we juist vermijden. Je kan op de pagina over massages uitgebreid lezen over de verschillende massages. Bedenk van tevoren wat je doel is van de massage: Pure ontspanning of bijvoorbeeld spierknopen laten wegwerken.

Twijfel je welke massage je zult kiezen? Bel ons dan gewoon op. Je vindt onze contactgegevens onderaan elke pagina of kijk op onze contactpagina. Je kan ook in eerste instantie een ontspanningsmassage boeken. We bieden deze aan als zachte ontspanningsmassage, waarin we puur op de ontspanning werken. Tijdens deze behandeling werken we niet klachtgericht en wordt geen (pijnlijke) spierknopen behandeld. Daarnaast hebben we ook de stevige ontspanningsmassage die klachtgericht is. Daarin zullen ook spierknopen worden aangepakt, maar is er ook ruimte voor diepere ontspanning. Na een eerste massage kun je beter inschatten of een stevigere vorm of juist een zachte vorm bij je past.

Vragen over een massageboeking

Hoe kan ik de boeking betalen?

Je kunt jouw boeking op verschillende manier betalen.

 1. Direct online via iDEAL: Wellicht heb je al online betaald met i-Deal. Als dat zo is zullen we de betaling verwerken en ontvang je zo spoedig mogelijk de betalingsbevestiging van ons.
 2. Via de factuur: We sturen geautomatiseerd 2 dagen voor de afspraak in de vroege ochtend een factuur per e-mail naar je toe. In de e-mail vind je de PDF factuur en een betaallink. Het handige van deze link is dat zowel jij als wij direct een melding van betaling ontvangen en niemand zich daar zorgen over hoeft te maken. We hebben dan ook extra tijd over voor bij de behandeling.
 3.  Per pin of á contant: Uiteraard mag je er ook voor kiezen om bij de behandeling te betalen. We hebben altijd onze mobiele pinautomaat bij ons en je kan á contant betalen.

Wat moet ik weten over hygiëne?

Hygiëne masseur
Wij vinden hygiëne erg belangrijk. Elke behandeling starten wij met schone handdoeken en een schone hoes waar je op ligt. Ook voor je gezicht gebruiken wij doekjes die milieu vriendelijk zijn. Uiteraard wassen wij onze handen voor we beginnen.

Sport en zweet
We willen jou vragen voor de behandeling geen sportieve activiteiten te ondernemen of andere inspanningen waar je flink van gaat zweten. Wanneer je je sport een massage ontvangt, verwachten we dat je fris en gedoucht ben.

Ik ben verhinderd, wat nu?

Wanneer je onverhoopt verhinderd bent kan je tot 24 uur voor de behandeling je afspraak kosteloos verzetten of annuleren. Binnen de 24 uur moet je de factuur gewoon betalen. Je mag ook een vervangend persoon regelen die voor jou in de plaats komt. De kosten van de behandeling regel je dan onderling.

Ben je ziek geworden? Als je koorts hebt is het raadzaam de afspraak te verzetten. Buiten dat het niet verstandig dat je zieke lichaam gemasseerd wordt, mag de masseuse het geeneens.
Je kan je afspraak via je persoonlijke inlog via de online agenda wijzigen en annuleren. Uiteraard kan je dit ook doen door ons te bellen of een WhatsApp bericht te sturen.

Ik krijg mijn eerste massage bij jullie. Moet ik ergens rekening mee houden?

De eerste behandeling starten we met een persoonlijke intake. Tijdens dit gesprek mag je een intake-formulier invullen, met vragen over je persoonsgegevens tot aan vragen over sport en je en medische verleden. Het is niet verplicht om je medische gegevens te vermelden, maar het kan wel helpen bij het behandeltraject.. Hiermee krijgen wij een goede indruk wat ons helpt met het verbeteren of verhelpen van je klachten.

Jullie komen naar mij thuis. Moet ik iets doen?

We komen gezellig naar jou toe. Je hoeft niet veel te doen, want wij nemen alles mee wat nodig is. Je kan hierbij denken aan de massagetafel, verschillende massage-oliën en een aantal handdoeken.

Wat je wél mag doen is het volgende:

• We hebben ruimte nodig voor de massagetafel. Het liefst 2 x 3 meter, maar voor een massage is minimaal 1,50 x 2,50 meter nodig. De massagetafel zelf is 0,70 x 1,90 meter. Hierdoor kan de masseur vrij bewegen en ervaar jij de best mogelijke behandeling. Het maakt niet uit of deze ruimte in de huiskamer is of in een slaapkamer. Wat wel belangrijk is, dat de ruimte vrijgemaakt is voordat wij binnen komen.

• Het is aangenaam om in een verwarmde kamer van ca. 22° te masseren. Dat is fijn voor jou en voor mij. Als het buiten kouder is wil ik je vragen de kachel op 22° te zetten. Is het buiten warm? Zet dan de ramen tegen elkaar open om te koelen. Wanneer je naar ons komt voor een massage ‘in huiselijke sfeer’ zorgen wij ervoor dat het altijd 22° is. Ook dankzij onze mobiele airconditioning.

Geen ruimte thuis?

• Wanneer je thuis niet de ruimte hebt kan je ook bij ons thuis ‘in huiselijke sfeer’ gemasseerd worden. Ook als jij liever uit huis gemasseerd wordt ben je van harte welkom. Je kan bij ons terecht tijdens schooltijden (8.45 tot 15.00 uur). Omdat wij geen aparte praktijkruimte hebben, word je gemasseerd op de zolderslaapkamer van onze tienerdochter.
Heb je bij je thuis afgesproken en komt dit toch niet uit? Bel ons even of beantwoord je bevestiging e-mail. Dan zetten we de boeking voor je om naar een massage bij ons thuis ‘in huiselijke sfeer’.

Voorbereiding voor de massage

• Vóór de massage:

Als je klachten hebt, noteer deze dan en probeer zo goed mogelijk na te gaan wanneer je ze hebt (en wanneer niet), of het weer invloed heeft en wat jij van de massage verwacht. Eet vóór de massage licht en drink minimaal twee uur van tevoren geen koffie meer. We adviseren je ongeveer een half uur voor de afspraak een groot glas water te drinken en voor de massage nog even van het toilet gebruik te maken.

• Tijdens de massage:

De massage is direct op de blote huid. Je mag je ontkleden tot aan het ondergoed. Hou hierbij rekening dat ondanks alle zorg de mogelijkheid bestaat dat olieresten op het ondergoed kan komen. Tijdens de behandeling lig je rustig op je buik en concentreer je op de ademhaling. Het geeft rust en bewustzijn.  Je kan je genieten van de stiltes. Even rust. Je hoeft dus niet te praten, maar het mag wel. Gedurende de massage kan een rustgevende achtergrondmuziek aanstaan. Deze helpt bij het ontspannen. Wil je dat liever niet? Geef het gewoon even aan.

• Na de massage:

Het is belangrijk om veel te drinken. Drink na de massage 1 á 2 glazen water. Het is beter om frisdrank of koffie te vermijden. Daarnaast is het plezierig om na de behandeling je agenda nog ongeveer een half uur vrij te hebben, zodat je de behandeling in alle rust kunt afsluiten. Zie het als een verwenmoment en je zult zien dat je er langer van nagenieten dan je denkt.

Vragen over abonnementen

Hoe werkt het abonnement systeem?

Naast losse massages kan je bij ons ook een abonnement aanschaffen voor 6 of 12 maanden . Je ontvangt dan tot 11% korting op het totaalbedrag. Je kan kiezen voor 45 minuten of 60 minuten massages.

Het abonnement wordt nooit automatisch verlengd. Na afloop van de 6 of 12 maanden ontvang je een nieuwe offerte en kan je weer een nieuw abonnement aangaan.

Je kan elke massage kiezen wanneer je de abonnement gebruikt. Ook de speciale massages met een toeslag. Die betaal je dan tijdens de massage.

Het abonnement is persoonsgebonden. Je kan dus niet een abonnement cadeau geven aan een ander.

Als je een massage mist in een kalendermaand, kan je die binnen de volgende maand inhalen. Daarna vervalt deze massage. (tenzij dringende oorzaken buiten je macht zijn ontstaan uiteraard.)

Wil je direct een abonnement aanschaffen? Kijk dan in onze shop bij ‘abonnementen’.

Vragen over strippenkaarten

Hoe werkt het strippenkaart systeem?

Naast losse massages kan je bij ons ook een strippenkaart aanschaffen voor 3, 5 of 10 behandelingen. Je ontvangt dan tot 11% korting op het totaalbedrag. Je kan kiezen voor 45 minuten of 60 minuten massages.

De strippenkaart heeft een beperkte geldigheidsduur:

3 strippen: 6 maanden na facturatie.
5 strippen: 12 maanden na facturatie.
10 strippen: 24 maanden na facturatie.

Je kan elke massage kiezen wanneer je de strippenkaart gebruikt. Ook de speciale massages met een toeslag. Die betaal je dan tijdens de massage.

Ook is er de mogelijkheid om een massage van de strippenkaart als cadeau weg te geven. Als je wilt kunnen we zelfs een mooie cadeaubon maken die je aan die persoon kan geven.

Wil je direct een strippenkaart aanschaffen? Kijk dan in onze shop bij ‘strippenkaarten’.

Vragen over de webshop

Vragen over een bestelling

Hoe kan ik de producten betalen?

Je kunt jouw bestelling op verschillende manier betalen.

 1. Direct online via iDEAL
 2. Voor levering via de betaallink in de factuur. Deze wordt per e-mail aan je gezonden.
 3.  Per pin of á contant bij afhalen van voorraadproducten. (deze optie is niet mogelijk bij producten die niet op voorraad staan bij bestelling.)

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten binnen Nederland bedragen:

 • € 2,95 voor lokale bezorgingen in Alphen aan den Rijn en Woubrugge (persoonlijk bezorgd)
 • € 3,95 voor bestellingen die door de brievenbus passen (niet verzekerd)
 • € 8,95 voor pakketten tot € 25,- (niet verzekerd verzonden)
 • € 4,95 voor pakketten tussen € 25,- en € 75,- (niet verzekerd verzonden)
 • Gratis voor alle bestellingen vanaf € 75,- (verzekerd verzonden)

Wij verzenden via voornamelijk via PostNL. In sommige situaties kan ook via DHL verzonden worden. Je ontvangt hiervan altijd bericht.

Wat is de levertijd?

 • Alle voorraadproducten die voor 16:00 zijn besteld worden dezelfde avond aangeboden aan PostNL.
 • Bij een bestelling is de leveringsindicatie 7 werkdagen. De producten worden besteld bij de importeur. Na ontvangst en controle door ons, zullen wij de producten dezelfde dag aanbieden aan PostNL

Je ontvangt een bevestiging als je product overgedragen is aan PostNL met een track & trace code.
Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen wij jou hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

De vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Kan ik mijn product(en) afhalen?

Het is mogelijk om op afspraak af te halen in Alphen aan den Rijn. Kies hiervoor ‘Afhalen op afspraak’ bij het afrekenen. Zodra de bestelling klaar staat, wordt je gebeld voor een afhaal afspraak.

Kan ik meer informatie opvragen?

Alle informatie die over onze producten bekend is staat bij de productomschrijving. Maar heb je toch nog een andere vraag? Stuur gerust een mailtje naar vraag@massagepraktijkontspanning.nl

Kan ik een bestelling retour sturen?

Het kan wel eens voorkomen dat je een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom je de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, je hebt het recht jouw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

Om hygiënische redenen kunnen geopende balsems niet retour gestuurd worden.
Voor artikelen uit de sale die retour gestuurd worden ontvang je van ons een tegoedbon.

Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen.

Bij retour van een volledige bestelling krijg je het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Indien een deel van de bestelling retour gezonden wordt, krijg je het volledige bestelbedrag exclusief verzendkosten gecrediteerd.

De kosten voor retour zenden van jou thuis naar de webwinkel zijn altijd voor je eigen rekening.
Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket of 4,50 voor een brievenbuspakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van de vervoerder.

Indien je gebruik maakt van jouw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden.
Om gebruik te maken van dit recht moet je vooraf altijd contact met ons opnemen via retour@massagepraktijkontspanning.nl en ontvang je van ons instructies over het verwerken van de retourzending. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van de retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan jou doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Kan ik een product ruilen?

Wil je je product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. Je kunt hiervoor contact opnemen met bestellingen@ontspanningswinkel.nl.

Wel draag je zelf de kosten voor retourzending van het product.

Hoe kan ik jullie bereiken?

Wij doen ons uiterste best voor jou als klant. Daar hoort bij ook dat je ons eenvoudig kunt contacteren. Mocht je vragen hebben dan kun je ons bereiken via de volgende gegevens:

Mobiel Edwin: 06-51118473
Mobiel Nicolien: 06-22224420
Mail: bestellingen@massagepraktijkontspanning.nl

De handelsnaam van ons bedrijf is: Massagepraktijk Ontspanning
Onze domeinnaam is https://massagepraktijkontspanning.nl
Ons vestigingsadres:
Pietersberg 67
2402 ZH Alphen aan den Rijn

KVK: 6390163

Heb ik garantie?

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan jou te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurd waardoor jij aanspraak kunt maken op garantie.

Wettelijk gezien ben je verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor een vervangend product.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor je te wijzigen.

Toch nog een andere vraag? 

Stel je vraag